Nadívaná husí prsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl mletý černý pepř 1 ks husí prsíčka 1 lžička ostrá hořčice nádivka 1 lžíce máslo 1 ks cibule 0.2 l smetana 1 ks houska 4 lžíce nasekaná petrželka 200 g telecí játra omáčka 0.2 l bílé víno 0.2 l zakysaná smetana
Postup Nadívaná husí prsa recept
Postup přípravy receptu
-
Husí prsa vykostíme a propláchneme studenou vodou. Maso potřeme solí, pepřem a hořčicí. Jednu housku nakrájíme na velké kostičky, které namočíme ve smetaně.
Dále oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Společně s cibulí pak játra pečeme na horkém másle asi 3 minuty.
Namočenou housku vymačkáme a smícháme s petrželkou, solí a pepřem. Dobře prohněteme a smícháme s cibulí a játry. Touto nádivkou naplníme husí prsíčka a převážeme je nití.
Naplněná prsíčka pečeme asi na 175°C uprostřed trouby a během pečení podléváme bílým vínem. Z hotových upečených prsíček nezapomeneme odstranit niť.
Nakonec ještě připravíme omáčku. Šťávu, která se vypekla z prsíček, povaříme se zakyselou smetanou. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s kroketami nebo pečenými brambory.