Nadívaná husí prsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý černý pepř
1 ks husí prsíčka
1 lžička ostrá hořčice
nádivka
1 lžíce máslo
1 ks cibule
0.2 l smetana
1 ks houska
4 lžíce nasekaná petrželka
200 g telecí játra
omáčka
0.2 l bílé víno
0.2 l zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Husí prsa vykostíme a propláchneme studenou vodou. Maso potřeme solí, pepřem a hořčicí. Jednu housku nakrájíme na velké kostičky, které namočíme ve smetaně.

  2. Dále oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Společně s cibulí pak játra pečeme na horkém másle asi 3 minuty.

  3. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s petrželkou, solí a pepřem. Dobře prohněteme a smícháme s cibulí a játry. Touto nádivkou naplníme husí prsíčka a převážeme je nití.

  4. Naplněná prsíčka pečeme asi na 175°C uprostřed trouby a během pečení podléváme bílým vínem. Z hotových upečených prsíček nezapomeneme odstranit niť.

  5. Nakonec ještě připravíme omáčku. Šťávu, která se vypekla z prsíček, povaříme se zakyselou smetanou. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

  6. Prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s kroketami nebo pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!