Nadívaná divoká kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - petrželka
50 g šunka
- - mléko
- - kmín
4 ks žemle
- - pepř mletý
1 ks kachna divoká
- - květ muškátový
- - játra kachní

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme zvenčí i zevnitř a posypeme kmínem. Břicho naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto: žemle nakrájíme na kousky a polijeme horkým mlékem, rozmočené je pak rozmícháme, přidáme nakrájenou slaninu a šunku, naškrábaná játra, vejce, sůl, pepř, koření, petrželku. Všechno promícháme a nacpeme do kachny. Kachnu zašijeme a dáme péci do trouby prsíčky dolů. Pečeme doměkka asi 2 hodiny a v půlce ji otočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!