Nadívaná divoká kachna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g slanina - - olej - - sůl 1 ks vejce - - petrželka 50 g šunka - - mléko - - kmín 4 ks žemle - - pepř mletý 1 ks kachna divoká - - květ muškátový - - játra kachní
Postup Nadívaná divoká kachna recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme zvenčí i zevnitř a posypeme kmínem. Břicho naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto: žemle nakrájíme na kousky a polijeme horkým mlékem, rozmočené je pak rozmícháme, přidáme nakrájenou slaninu a šunku, naškrábaná játra, vejce, sůl, pepř, koření, petrželku. Všechno promícháme a nacpeme do kachny. Kachnu zašijeme a dáme péci do trouby prsíčky dolů. Pečeme doměkka asi 2 hodiny a v půlce ji otočíme.