Myslivecká paštika recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

200 g slanina
5 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžíce majoránka
200 g játra
2 ks rohlík
1 špetka muškátový oříšek
anglická slanina
1 špetka mletý zázvor
mletý černý pepř
500 g maso ze zvěřiny
1 lžička zvěřinové koření

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněné maso, játra a slaninu dvakrát umeleme. Můžeme použít jakoukoliv zvěřinu daněk, jelen, zajíc. Pokud nemáme játra ze zvěřiny, použijeme vepřová

  2. Rohlík namočíme do vlažné vody, vymačkáme a umeleme. Vejce ušleháme s kořením a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme, osolíme podle chuti a přidáme koňak. Formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí, pokryjeme opět plátky anglické slaniny a zakryjeme alobalem

  3. Mysliveckou paštiku pečeme ve vodní lázni 1,5 hodiny na 160 °C. Po upečení zatížíme a necháme vychladnout

  4. Mysliveckou paštiku krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Je vhodná na různé slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!