Mušle plněné okounem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 lžíce máslo 1 svazek petrželka 2 lžíce smetana 3 snítky tymián 4 ks rajče 100 g krevety 150 g mozzarella 6 lžic bílé víno 3 lžičky hladká mouka 2 lžíce zakysaná smetana 400 ml rybí vývar 400 g filé z mořského okouna 25 ks velké těstovinové mušle
Postup Mušle plněné okounem recept
Postup přípravy receptu
-
Mušle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek najemno posekáme. Petrželku a tymián usekáme nadrobno. Filé pokrájíme na kousky a se smetanou rozmixujeme.
Česnek osmahneme na 2 lžících másla, přidáme krevety a opečeme je. Vmícháme rajčata, bylinky a umixované filé. Opepříme a osolíme.
Mouku opražíme na 1lžíci másla, přilijeme rybí vývar, víno a 5 minut povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby přisolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
Do zapékací misky nalijeme trošku omáčky, vložíme mušle naplněné okounovou směsí, přelijeme zbytkem omáčky a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
Hotové mušle plněné okounem ihned podáváme.