Mušle plněné okounem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 svazek petrželka
2 lžíce smetana
3 snítky tymián
4 ks rajče
100 g krevety
150 g mozzarella
6 lžic bílé víno
3 lžičky hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
400 ml rybí vývar
400 g filé z mořského okouna
25 ks velké těstovinové mušle

Postup přípravy receptu

  1. Mušle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek najemno posekáme. Petrželku a tymián usekáme nadrobno. Filé pokrájíme na kousky a se smetanou rozmixujeme.

  3. Česnek osmahneme na 2 lžících másla, přidáme krevety a opečeme je. Vmícháme rajčata, bylinky a umixované filé. Opepříme a osolíme.

  4. Mouku opražíme na 1lžíci másla, přilijeme rybí vývar, víno a 5 minut povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby přisolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.

  5. Do zapékací misky nalijeme trošku omáčky, vložíme mušle naplněné okounovou směsí, přelijeme zbytkem omáčky a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

  6. Hotové mušle plněné okounem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!