Kuřecí prsa v bramboráčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
500 g brambory
1 lžíce majoránka
2 ks kuřecí prsa
6 lžic hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme celá vejce, rozetřený česnek, sůl, koření a podle potřeby mouku, množství záleží na vodnatosti brambor, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm opečeme maso z obou stran a vyndáme z pánve. Potom na pánev naběračkou nalijeme trochu těsta a upravíme tak, aby vznikla placka o málo větší než je maso. Na těsto položíme plátek opečeného masa a zalijeme dalším těstem. Kuřecí v bramboráčku pečeme z obou stran dozlatova

  3. Kuřecí prsa v bramboráčku podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!