Musaka s krůtím masem a zeleninovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
2 ks rajčata
3 ks brambory
majoránka
1 ks cuketa
0 ks lilek
60 g sýr tvrdý strouhaný
muškátový oříšek
sůl a pepř
100 g mleté maso krůtí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zeleninovou směs, kterou použijeme místo drcených rajčat. Na trošce oleje opečeme na kostičky nakrájenou cuketu, lilek a rajčata. Osolíme, lehce opepříme a přidáme nakrájený česnek a majoránku nebo italské koření. Podlijeme trochou vody a necháme dusit, dokud zelenina nezměkne. Na závěr zahustíme kečupem. Dochutíme podle chuti.

  2. Polovinu oloupaných syrových brambor poklademe do vymazané zapékací mísy. Jako další vrstva přijde mleté krůtí maso smíchané se solí, pepřem, česnekem a kořením dle chuti. Já přidala špetku muškátového oříšku a majoránku. Maso poklademe plátky neoloupané cukety a zalijeme zeleninovou směsí. Poklademe zbylými bramborami a zasypeme nastrouhaným sýrem.

  3. Musaku s krůtím masem a zeleninovou směsí dáme zapéct do předehřáté trouby na 160° a pečeme co zlatova cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!