Můj líšeňský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
4 ks cibule
4-6 ks kapary
2 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
500 g kuřecí maso
1 lžička mletá sladká paprika
0 l smetana na vaření
0 lžiček mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
řeřicha
sterilovaná kapie
příloha
tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na hranolky osolíme, opaprikujeme sladkou mletou paprikou a poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Kapary nasekáme nadrobno.

  2. Na oleji krátce osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, chvíli osmahneme, opepříme, zaprášíme mletou pálivou paprikou, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a za stálého míchání povaříme. Když se voda vyvaří, maso zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Dosolíme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, rozetřený česnek a už jen krátce podusíme.

  3. Můj líšeňský guláš podáváme s noky nebo tarhoňou či těstovinami. Guláš ozdobíme nudličkami sterilované kapie a nasekanou řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!