Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 ml vývar
50 ml máslo
100 g šunka
1 ks kuře
150 g brynza
mletý černý pepř
3 - 4 snítky čerstvé oregano
150 g sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Sušená rajčata necháme okapat a několik lístků čerstvého oregana jemně nasekáme

  2. Plát masa (kůží dolů) překryjeme potravinovou folií, zlehka naklepeme a maso jemně osolíme a opepříme. Maso poklademe šunkou, na kterou rozprostřeme brynzu, do středu v řadě poskládáme okapaná sušená rajčata. Vše ochutíme oreganem a svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami nebo potravinářskou nití

  3. Takto připravenou kuřecí roládu plněnou rajčaty přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, obložíme snítkami bylinek a zakryté pečeme při 190 °C přibližně 40 minut. Pak pokličku nebo alobal odstraníme a za stálého potírání máslem roládu dopečeme dorůžova

  4. Kuřecí roládu plněnou brynzou a sušenými rajčaty nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!