Můj jablečný koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 125 g cukr 1 hrnek olej 2 ks vejce 2 hrnky mléko 1 balíček prášek do pečiva 400 g hladká mouka náplň 1 lžíce cukr 6-8 ks jablko 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanikový cukr 1 balíček skořicový cukr drobenka cukr máslo hrubá mouka podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Můj jablečný koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jako první si smícháme v míse všechny sypké suroviny (hladká mouka, cukr, prášek do pečiva). Potom přidáme ostatní suroviny na přípravu těsta (olej, mléko, vejce). Pořádně všechno promícháme, těsto by nemělo být moc husté. Pokud je těsto moc husté, přidáme ještě mléko.
Těsto vylijeme na moukou vysypaný plech a necháme chvilku odstát při pokojové teplotě.
Připravíme si drobenku z mouky, másla a cukru.
Oloupeme jablka, můžeme je nakrájet na slabé a malé plátky, případně je jen naškrábat škrabkou. Přidáme 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžičku skořice a 1 lžíci cukru. Vše dobře promícháme.
Ochucená jablka navrstvíme na těsto, přidáme drobenku a dáme péct do trouby. Jablkový koláč pečeme zhruba na 180 °C po dobu 30 minut. Doba pečení se může různě lišit podle typu trouby.
Jablečný koláč nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji, je moc dobrý.