Můj hruškový koláč recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 g cukr 5 lžic olej sůl 2 ks vejce 100 g máslo 1 ks žloutek 1 šálek mléko 1 - 2 ks hruška 1 špetka mletá skořice 150 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 100 g třtinový cukr
Postup Můj hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme cukr, vejce, sůl a vše společně vyšleháme do bílé pěny. Pak přidáme mouku a prášek do pečiva a vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme
Předehřejeme si troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort
Do dortové formy nalijeme připravené těsto. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky, poté je poklademe na těsto
Na drobenku smícháme změklé máslo s cukrem, moukou, špetkou skořice a žloutkem
Hruškový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 - 30 minut, poté jej vyndáme z trouby a posypeme drobenkou, znovu vložíme do trouby a zapékáme dalších cca 20 minut dozlatova
Můj hruškový koláč podáváme nakrájený na trojúhelníčky nejen ke kávě.