Můj hruškový koláč recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g cukr
5 lžic olej
sůl
2 ks vejce
100 g máslo
1 ks žloutek
1 šálek mléko
1 - 2 ks hruška
1 špetka mletá skořice
150 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme cukr, vejce, sůl a vše společně vyšleháme do bílé pěny. Pak přidáme mouku a prášek do pečiva a vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme

  2. Předehřejeme si troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort

  3. Do dortové formy nalijeme připravené těsto. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky, poté je poklademe na těsto

  4. Na drobenku smícháme změklé máslo s cukrem, moukou, špetkou skořice a žloutkem

  5. Hruškový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 - 30 minut, poté jej vyndáme z trouby a posypeme drobenkou, znovu vložíme do trouby a zapékáme dalších cca 20 minut dozlatova

  6. Můj hruškový koláč podáváme nakrájený na trojúhelníčky nejen ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!