Mrkvový krém se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 lžička skořice
3 snítky tymián
1 lístky voda
500 g mrkev
4 ks šalotka
4 lístky bobkový list
250 g brambora
podle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme mrkev, brambory, 2 šalotky nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1 l studené, osolené vody. Přidáme bobkový list s tymiánem, svázaný k sobě a skořici. Vaříme 30 minut na pomalém ohni.

  2. Po 30 minutách vytáhneme svazeček tymianu a bobkového listu a rozmixerem zeleninu do krému. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Zeleninový krém dáme opět na plotnu, rozehřejeme a přidáme 20g másla. Na další pánvi rozehřejeme 20 g másla, přidáme zbytek nasekané šalotky, přidáme cukr a vaříme dokud se šalotky nezkaramelují.

  4. Mrkvový krém se skořicí nalijeme do malých misek a posypeme karamelovou šalotkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!