Karamelové koblihy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
cukr moučka
280 ml polohrubá mouka
olej na smažení
1 balíček karamelový pudinkový prášek
višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme veškeré sypké ingredience. Vyklepneme vajíčka, přilijeme vlažné mléko a vymícháme hladké, mírně lepivé těsto, které necháme 10 minut odpočívat

  2. Pomoučněnou lžící vykrajujeme kousky těsta, které v dlaních zakulatíme a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Karamelové koblihy smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové klademe do síta, kde nám odkape olej

  3. Do ještě teplých karamelových koblih (cca 25 ks) "píchneme" lžičku a "nacpeme" hustou višňovou marmeládu

  4. Naplněné karamelové koblihy posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!