Mrkvový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 kelímek smetana
6-8 ks mrkev
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si připravíme hrnec s cca litrem vývaru, už nechám na vás, jestli použijete domácí masový vývar či kostku.

  2. Aby krém nebyl moc sladký, budeme potřebovat asi 3 oloupané brambory, které si nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vývaru. Mezitím si mrkev, nakrájenou na kolečka nebo kostičky, jak kdo má rád, začneme zlehka restovat na pánvi na másle. Nádherně to voní a polévce či klasickému vývaru to dodá úžasnou chuť, takhle to dělám i do normálního vývaru.

  3. Až mrkev malinko pustí, přidáme do masového vývaru a necháme vařit společně. Vývar můžeme osolit a opepřit, jiné koření nepotřebujeme! Až i brambory změknou, stáhneme z varu. Pokud budeme "mixovat" tyčákem v hrnci, je čas přidat smetanu. Pokud máme velký mixér, kam se mrkvový krém vejde, přelijeme tam. Vždy nalijeme nejdřív maximálně půlku smetany, abychom to nepřehnali. Postupně samozřejmě ochucujeme a ochutnáváme z mixéru.

  4. Mrkvový krém nalijeme zpět do hrnce a pak podle chuti upravujeme konzistenci, na ředění používám vývar, když zbude, voda ale stačí. Zahušťovat moukou opravdu není třeba.

  5. Mrkvový krém podáváme v hlubokých talířích či miskách. Chutná výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!