Boloňské těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
oregano
1 kg míchané mleté maso
2 sklenice boloňská omáčka
15 dkg parmigiano reggiano

Postup přípravy receptu

  1. Větší pánev pokapeme olejem a necháme rozehřát. Poté vsypeme na jemno nakrájenou velkou cibuli a necháme zhnědnout. Následně vložíme mleté maso a důkladně orestujeme, neměl by zůstat žádný červený kus

  2. Jakmile jsme si jisti, že je maso v celém objemu orestované, odstraníme vyškvařený tuk. Dále přidáme boloňskou omáčku, používám kupovanou, svoji nemám. Na mírném plameni promícháváme, dokud se nám neuvaří těstoviny. Na talíř naneseme porci těstovin, na ně porci směsi, zasypeme sýrem a oreganem

  3. Boloňské těstoviny ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!