Mrkvový chlebíček s kešu oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
450 g karotka
0.5 ks citron
1 lžička droždí
2 lžíce olivový olej
1 lžíce pasta tahini
mletý černý pepř
225 g kešu natural
115 g střídka měkkého celozrnného chleba
75 ml vývar z mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve oloupeme, uvaříme, slijeme, ale vývar nevyléváme, a rozmačkáme ji.

  2. Mezitím odšťavíme citron. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kešu oříšky nastrouháme.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Směs dáme do misky, přidáme mrkev, oříšky, střídku chleba, koření, trochu vývaru, droždí, pastu a citronovou šťávu. Směs promícháme a osolíme a opepříme. Vymažeme formu nebo plech, vyložíme ji směsí, uhladíme a přikryjeme alobalem.

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a chlebíček v ní pečeme asi hodinu. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Troubu vypneme a necháme v ní formu ještě dalších 10 minut.

  5. Hotový chlebíček podáváme nakrájený na plátky a zdobený petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!