Bramborové placky s vepřovým soté recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
600 g brambory
50 ml smetana
1 ks kapie
3 ks šalotka
150 g hladká mouka
hladká mouka
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme, osolíme, zakryjeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, ochutíme prolisovaným česnekem a spolu s moukou vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Pak z těsta na pomoučněné desce vytvoříme váleček, který rozdělíme na 6 dílů. Každý díl rozválíme na tenkou placku, kterou na rozpáleném oleji opečeme dorůžova. Bramborové placky uchováme na teple

  2. Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Kapii a stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kostičky

  3. Na oleji necháme zpěnit šalotku s česnekem, pak přidáme maso, kapii a celer. Vše orestujeme dozlatova, podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Bramborové placky po dvou kusech rozdělíme na porce, naplníme vepřovým soté a přelijeme zbývající šťávou. Bramborové placky s vepřovým soté podáváme jako hlavní chod s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!