Mrkvová pomazánka s příchutí rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rajčatový protlak
30 g šalotka
0.5 svazku čerstvá petrželka
250 g sterilovaná mrkev
na ozdobu
1 lžíce olej
1 ks cibule
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
sušené oregano
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hrubo, druhou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Do mixovací nádoby vsypeme scezenou mrkev, přidáme hrubě nakrájenou šalotku a promixujeme na jemné pyré. Poté přidáme rajčatový protlak, oregano a na špičku nože majoránky. Nezapomeneme na sůl a pepř a znovu promixujeme. Nakonec vmícháme petrželku a podle potřeby mrkvovou pomazánku dochutíme.

  3. Na oleji osmažíme druhou cibuli, až je krásně křupavá a zlatavá.

  4. Mrkvovou pomazánku s příchutí rajčat podáváme na opečených toastech a sypeme dozlatova osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!