Mrkvová hvězda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
25 g máslo
0.3 l mléko
500 g mrkev
mletý pepř
tuk na vymazání
0.5 l zeleninový vývar
150 g strouhaný sýr
250 g kukuřičná mouka
100 g zákys

Postup přípravy receptu

  1. Mladou mrkev očistíme, omyjeme a oloupeme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, podusíme na něm mrkev, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme několik lžic zeleninového vývaru a česnek a pod pokličkou dusíme na středním plameni asi 10 minut.

  3. Mrkev vyndáme, do vývaru nalijeme mléko a uvedeme do varu. Do tekutiny vsypeme kukuřičnou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Odstavíme a necháme pod pokličkou asi 15 minut odležet.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme kulatou formu o průměru 26 centimetrů. Zákys vmícháme do kaše a podle chuti osolíme a opepříme. Pak kaši rovnoměrně rozetřeme do formy. Mrkev položíme na kaši do tvaru hvězdy a koláč posypeme sýrem. Mrkvovou hvězdu zapékáme v troubě na střední příčce při 180 °C asi 15 minut, než se sýr rozpustí.

  5. Mrkvovou hvězdu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!