Mrkvance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cukr
sůl
3 ks vejce
250 g mléko
tuk
bílek
30 g droždí
500 g hladká nebo polohrubá mouka
0.2 l mléko nebo smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad dobře vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Potom rozválíme na plát 1 cm vysoký a vykrajujeme čtverečky o straně asi 8 cm. Plníme je vychladlou hustou nádivkou a rohy naplněných čtverečků k sobě přitiskneme. Potřeme bílkem a pečeme dozlatova. Nádivku připravíme podušením nastrouhané a ochucené mrkve doměkka. Nádivkou mícháme a dusíme do husta, aby se odpařila přebytečná tekutina.

  2. Náplň: 400-450 g mrkve, 80 g cukru, 1 šálek rozinek, špetka tlučeného hřebíčku, špetka mleté skořice, špetka strouhané citronové kůry


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!