Mrkvance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g cukr sůl 3 ks vejce 250 g mléko tuk bílek 30 g droždí 500 g hladká nebo polohrubá mouka 0.2 l mléko nebo smetana
Postup Mrkvance recept
Postup přípravy receptu
-
Z přísad dobře vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Potom rozválíme na plát 1 cm vysoký a vykrajujeme čtverečky o straně asi 8 cm. Plníme je vychladlou hustou nádivkou a rohy naplněných čtverečků k sobě přitiskneme. Potřeme bílkem a pečeme dozlatova. Nádivku připravíme podušením nastrouhané a ochucené mrkve doměkka. Nádivkou mícháme a dusíme do husta, aby se odpařila přebytečná tekutina.
Náplň: 400-450 g mrkve, 80 g cukru, 1 šálek rozinek, špetka tlučeného hřebíčku, špetka mleté skořice, špetka strouhané citronové kůry