Mramorová bábovka z majonézy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 ml cukr
5 ks vejce
0.5 hrnku solamyl
2 lžíce kakao
250 ml majonéza
1 ks pomeranč
1 ks vanilkový cukr
0.5 hrnku hladká mouka
podle potřeby
máslo na vymazání
na potření
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme, šťávu vymačkáme. Kůry budeme potřebovat jednu lžíci. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a šťávou z pomeranče do husté pěny. Pak se vmícháme majonézu.

  2. Mouku prosejeme se solamylem a práškem do pečiva. Pak se směsi propojí. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji polovinou těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao. Kakaové těsto vlijeme na světlé těsto. Mramorovou bábovku z majonézy pečeme při 170 °C asi 50 minut.

  3. Upečenou bábovku z majonézy necháme trochu vychladnout, vyklopíme a ozdobíme podle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!