Olejová mramorovaná bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,75 hrnků olej
2 ks vejce
kakao
1 hrnek cukr krupice
3 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1,5 balíček kypřící prášek do pečiva
2 hrnky polotučné mléko
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Recept je na hrníčky, používám hrníčky asi na 250 ml - 300 ml. Smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, olej a polotučné mléko a mícháme v hladké těsto

  2. Vymažeme silikonovou formu tukem, máme-li jinou, pak i vysypeme moukou. Těsto ze 3/4 vlijeme do formy. Do zbylé 1/4 těsta přimícháme hořké kakao. Toto kakaové těsto lijeme z větší výšky do světlého těsta ve formě. Kakaové těsto se tak nerovnoměrně dostane do světlého a vytvoří krásný mramor

  3. Olejovou mramorovanou bábovku necháme vychladnout, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!