Mořský talíř recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
8 stroužků česnek
1 ks citron
6 snítek čerstvý rozmarýn
4 ks čerstvý losos
20 ks tygří krevety
podle chuti
sůl
mletá paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety lososa dáme do pekáčku, osolíme a trochu opepříme. Na každý filet položíme snítku rozmarýnu a několik plátků z 5 stroužků česneku a přikryjeme plátky slaniny. Citron rozdělíme na čtvrtiny a přidáme do pekáče.

  2. Pekáček s filety lososa dáme do trouby a pečeme, dokud nebude ryba hotová.

  3. Dále si připravíme pánev s olivovým olejem, na kterou otrháme rozmarýn a přidáme plátky ze zbylých stroužků česneku a cca 10 minut na hodně mírném plameni necháme prohřívat, aby se česnek s rozmarýnem rozvoněl a uvolnil chuť do oleje.

  4. Poté přidáme olej a dáme na střední žár. Krevety poklademe do oleje a zasypeme paprikou. Promícháváme a opékáme, dokud není hotovo. Upečené filety servírujeme na talíř s osmaženými tygřími krevetami.

  5. K mořskému talíři se jako příloha hodí čerstvá bageta italského typu či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!