Arašídová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

500 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžička máslo
500 ml mléko
4 lžíce hladká mouka
250 g nesolené arašídy
3 lžíce holanské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme cukr a vejce, potom přidáme máslo, kakao a hladkou mouku

  2. Mléko se špetkou soli zahřejeme, přidáme mleté na sucho opražené a vychladlé arašídy a po troškách přidáváme ušlehanou směs. Přidáváme pomalu a mícháme, aby se nic nepřipalovalo, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí

  3. Arašídová pomazánka bude po vychladnutí konzistence přesně na lžičku či na namazání na pečivo. Ořechy se dají použít různé, jen se musí opražit na sucho na pánvi a nechat vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!