Arašídová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 500 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžička máslo 500 ml mléko 4 lžíce hladká mouka 250 g nesolené arašídy 3 lžíce holanské kakao
Postup Arašídová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme cukr a vejce, potom přidáme máslo, kakao a hladkou mouku
Mléko se špetkou soli zahřejeme, přidáme mleté na sucho opražené a vychladlé arašídy a po troškách přidáváme ušlehanou směs. Přidáváme pomalu a mícháme, aby se nic nepřipalovalo, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí
Arašídová pomazánka bude po vychladnutí konzistence přesně na lžičku či na namazání na pečivo. Ořechy se dají použít různé, jen se musí opražit na sucho na pánvi a nechat vychladnout.