Angry Birds cupcakes recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

240 ml cukr
1 špetka sůl
5 - 7 lžic marmeláda
1,25 kg cukr krupice
200 g cukr moučka
170 g hladká mouka
0,75 lžiček kypřící prášek do pečiva
100 - 150 ml plnotučné mléko
0,25 hrnků plnotučné mléko
2 ks velká vejce
250 g Hera máslová příchuť
113 g Hera máslová příchuť
2 lžičky vanilkový cukr nebo extrakt
0,25 hrnků čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
kůra z půlky pomeranče
1 kg pomeranče (ideálně v BIO kvalitě)
kůra z jednoho BIO pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Troubu necháme předehřát na 175 °C. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny. Postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme

  2. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva. Ke směsi s rostlinným tukem Hera máslová přidáme třetinu suché směsi a prošleháme. Poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme. Takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem. Snažíme se vždy končit suchou směsí. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru

  3. Pečicí košíčky ihned plníme do tří čtvrtin a dáme péct na 20 - 23 minut. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo

  4. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě). Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem

  5. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut. Poté změříme obsah tekutiny. Na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30 - 40 minut. Necháme vychladnout

  6. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby. Nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká

  7. Krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes. Dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček. Do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry Birds. Některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry Birds. (Viz obrázek.)

  8. Angry Birds cupcakes servírujeme dětem jako neodolatelný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!