Mokrý makovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
5 dkg máslo
0 l mléko
1 ks citron
0 balíčků prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
1-2 špetky mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
10 dkg hladká mouka
20 dkg mletý mák
na potření
marmeláda
poleva
citronová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, přidáme, skořici a citronovou šťávu. Vmícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a mák. Zlehka ručně vpravíme sníh z bílku s vanilkovým cukrem. Hmotu vlijeme do vymazané a vysypané formy (menší kulatou dortovou formu nebo srnčí hřbet) a pečeme zvolna na 180 °C 1 hodinu.

  3. Upečený mokrý makovec potřeme vrstvou marmelády. Nejlepší byl, když jsem spěchala a potřela hned po vytažení. Na makovec s marmeládou dáme citronovou polevu, nejlépe doma dělanou (citronová šťáva + cukr moučka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!