Moje škvarkové placky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0,25 lžiček cukr
4 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
vejce
1 dl mléko
kmín
150 g škvarky
250 g polohrubá mouka
sezamové semínko
100 g vařené brambory
0,5 balíčků sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny (mimo škvarků) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout (třeba i dvě hodiny)

  2. Vykynuté těsto rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Podsypáváme moukou. Vyváleně těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynout, stačí zhruba půl hodiny

  3. Ze škvarkového těsta potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Před pečením škvarkové placky pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C dozlatova

  4. Škvarkové placky podle tohoto receptu jsou opravdu výborné a chutnají jako příloha i hlavní chod. Recept vyjde na 2 plechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!