Mleté pikantní šišky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
strouhanka
1 lžíce solamyl
1 dl červené víno
0,5 lžiček chilli koření
1 lžíce mletá sladká paprika
0,5 kg míchané mleté maso
1 lžíce polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si okořeníme, přidáme lžíci solamylu, asi 1 dl červeného vína a směs necháme v lednici odležet do druhého dne

  2. Ze směsi vytvoříme šišky, které obalíme ve strouhance. Můžeme přidat i trochu strouhanky do směsi

  3. Šištičky opékáme na pánvi nebo na grilu do zlatohnědé barvy

  4. Mleté pikantní šišky z mletého masa na víně podáváme s kolečky cibule, hořčicí a okurkou. Jako přílohu podáváme vařený brambor nebo chléb. Šišky z mletého masa můžeme podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!