Mleté pikantní šišky na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek strouhanka 1 lžíce solamyl 1 dl červené víno 0,5 lžiček chilli koření 1 lžíce mletá sladká paprika 0,5 kg míchané mleté maso 1 lžíce polévkové koření
Postup Mleté pikantní šišky na víně
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si okořeníme, přidáme lžíci solamylu, asi 1 dl červeného vína a směs necháme v lednici odležet do druhého dne
Ze směsi vytvoříme šišky, které obalíme ve strouhance. Můžeme přidat i trochu strouhanky do směsi
Šištičky opékáme na pánvi nebo na grilu do zlatohnědé barvy
Mleté pikantní šišky z mletého masa na víně podáváme s kolečky cibule, hořčicí a okurkou. Jako přílohu podáváme vařený brambor nebo chléb. Šišky z mletého masa můžeme podávat teplé i studené.