Zapečené mleté maso s bramborovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
500 g brambory
200 ml mléko
1 ks cibule
2 řapíky celer
4 ks rajče
4 - 5 lžic rajčatový protlak
40 g parmazán
100 ml červené víno
500 g mleté hovězí maso
mletý černý pepř
mleté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka

  2. Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat

  3. Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova

  4. Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!