Mini věnečky s malinovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
120 g cukr
400 g smetana
50 g cukr moučka
200 g maliny
těsto
3 g sůl
4 ks vejce
120 g máslo
125 g mléko
125 g voda
150 g hladká mouka
na ozdobu
šlehačka
cukr moučka
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, mléko se solí a máslem přivedeme k varu. Jakmile vidíme, že směs začíná vřít, hrnec odstavíme a do hrnce nasypeme mouku. Hrnec vrátíme na plotnu a mícháme, dokud se nepřestane těsto lepit na vařečku. Poté opět odendáme z plotny a za stálého míchání přidáváme vejce. Jakmile vidíme, že je směs hladká, směs přendáme do cukrářského sáčku.

  2. Menším zobáčkem tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé věnečky. Pečeme v troubě při 190 °C asi 20 minut. Věnečky necháme vychladnout.

  3. Na malinový krém přivedeme čisté maliny s cukrem k varu. Vychladlé maliny poté propasírujeme a promícháme s našlehanou smetanou a cukrem moučka.

  4. Vychladlé mini věnečky rozřízneme na půlky a poloviny naplníme pomocí cukrářského sáčku malinovou pěnou. Věnečky uzavřeme prázdným věnečkem. Mini věnečky s malinovou pěnou poprášíme cukrem moučka a ozdobíme šlehačkou a malinou.

  5. Mini věnečky s malinovou pěnou můžeme podávat na různých oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!