Mini indiánci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček dětské piškoty
krém
1 špetka sůl
1 díl bílek
5 dílů cukr moučka
poleva
100 g čokoláda na vaření
50 g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme krém z bílků a cukru - na 1 bílek dáme 50g moučkového cukru a ve vodní lázni šleháme hladký bílý sníh až do úplné hustoty. Pro lepší tuhost přidáváme špetku soli, ale opravdu jen trochu.

  2. Než sníh zchladne, rozpustíme si čokoládu a tuk. Máte-li raději sladší polevu, přidáme podle chuti cukr a také tuk. Poleva musí být tak hustá, aby stékala, ale po polití indiánků nesmí prosvítat bílý sníh.

  3. Pak si na tác rozestavíme dětské piškoty a pomocí cukrářského pytlíku naplněného našim vychladlým krémem vytváříme nad sebou 3 kopečky podle velikosti piškotu. Přesně tak, jak vypadají velcí indiánci v cukrárně.

  4. Co nejdříve po nastříkání indiánků je poléváme čokoládovou polevou a hned po jejich oschnutí můžeme podávat.

  5. Doporučení: Po polévání indiánky odkládejte na pečící papír a ještě lépe je nejdříve nechte odkapat na nějaké mřížce. Jinak se vám přilepí k podkladu a nepůjdou odtrhnout, aniž byste si je nepoškodili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!