Smetanový kokosáček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/4 hrnku olej
3 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
175 g kokos
120 g cukr moučka
120 g cukr krystal
350 g polohrubá mouka
2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme moučkový cukr s kokosem

  2. Vajíčka (celá) utřeme s cukrem a přidáme postupně olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na takto hotové syrové těsto nasypeme rovnoměrně kokosovou směs. Pečeme při 170 stupních asi 20 minut a dáváme pozor, aby kokos nezčernal, protože je pak hořký

  3. Ihned po vyndání lijeme ještě na horkou buchtu 2 smetany ke šlehání a necháme vychladnout a uležet do druhého dne

  4. Poznámka: Tohle je známý recept na známou buchtu (názvy rafaelo, smetanová buchta,...), já zde uvádím svoje množství hlavně cukru, jak to mojí rodině chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!