Mexické picadillo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžička ocet
2 ks brambory
0.5 ks cibule
kmín
3-4 ks rajče
1 ks mrkev
mletý pepř
0.5 kg mleté hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní mleté maso. Pokud není hovězí, může být i vepřové, ale nemá to pravou mexickou chuť. Směs okořeníme solí, mletým pepřem a troškou mletého kmínu. Zatím si nakrájíme 1 větší mrkev a 2 střední brambory na malé kostičky a vaříme, dokud nezměknou. Do jiného hrnce pak dáme rajčata v celku a povaříme.

  2. Po uvaření rajčat je dáme do mixéru spolu s česnekem a lžičkou octa a rozmixujeme. Směs pak přilijeme k masu a zároveň přidáme povařenou zeleninu. Picadillo necháme ještě chvilku vařit, dokud se maso pořádně neuvaří.

  3. Pro milovníky ostrých jídel doporučuji přidat v rajčatům chilli papričky případně použít chilli koření.

  4. Teplé picadillo vkládáme do tortill a ihned konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!