Mexické picadillo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžička ocet 2 ks brambory 0.5 ks cibule kmín 3-4 ks rajče 1 ks mrkev mletý pepř 0.5 kg mleté hovězí maso
Postup Mexické picadillo recept
Postup přípravy receptu
-
Osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní mleté maso. Pokud není hovězí, může být i vepřové, ale nemá to pravou mexickou chuť. Směs okořeníme solí, mletým pepřem a troškou mletého kmínu. Zatím si nakrájíme 1 větší mrkev a 2 střední brambory na malé kostičky a vaříme, dokud nezměknou. Do jiného hrnce pak dáme rajčata v celku a povaříme.
Po uvaření rajčat je dáme do mixéru spolu s česnekem a lžičkou octa a rozmixujeme. Směs pak přilijeme k masu a zároveň přidáme povařenou zeleninu. Picadillo necháme ještě chvilku vařit, dokud se maso pořádně neuvaří.
Pro milovníky ostrých jídel doporučuji přidat v rajčatům chilli papričky případně použít chilli koření.
Teplé picadillo vkládáme do tortill a ihned konzumujeme.