Meruňková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
2 ks žloutek
250 ml mléko
1 ks houska
2 sklenky bílé víno
citronová kůra
8 ks meruňka

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Nakrájíme je nahrubo a polovinu podusíme v troše bílého vína.

  2. Druhou polovinu vaříme v mléce s tence sloupnutou citronovou kůrou a nakrájenou houskou, pak je prolisujeme. Přidáme zbytek vína a cukr, zahustíme žloutky rozmíchanými ve 2 lžících studené vody, přihřejeme a nalijeme na dušené meruňky.

  3. Meruňkovou polévku dobře vychladíme. Stejným způsobem můžeme připravit různé polévky z jiných druhů ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!