Melounový sorbet se sektem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 lžíce med
100 ml sekt
1 ks medový meloun
lístky meduňky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci svaříme 100 ml vody s medem a cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme ihned vychladnout. Meloun překrojíme a vybereme zrníčka. Z dužiny vypícháme cca 20 kuliček a uložíme do chladu. Ze zbylé dužiny připravíme pyré.

  2. Pyré smícháme se sektem a sirupem. Necháme ve zmrzlinovači asi 20 minut mrazit, směs přendáme do misky a mrazíme 3 - 4 hodiny. Aby se netvořily ledové krystalky, sorbet během mražení několikrát zamícháme.

  3. Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme melounové kuličky a navršíme druhou polovinu. Můžeme ozdobit meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!