Měkké velikonoční perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
140 g cukr moučka
400 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
2 lžíce tekutý med
1 lžička perníkové koření
na potření
1 ks žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí propracujeme těsto, musí být měkké a pružné asi jako plastelína. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme přes noc odležet.

  2. Druhý den vyválíme z těsta plát asi 1/2 cm silný, vykrájíme různé tvary perníčků, pomažeme žloutkem a pečeme při 160 °C zhruba 8 minut.

  3. Měkké velikonoční perníčky můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!