Vánoční perníčky okamžitě měkké recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce kakao
2 lžíce med
140 g cukr moučka
75 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
400 g hladka mouka
2 lžičky koření do perníku
1 lžička kypřící prašek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, jedlou sodu, cukr moučka, med, tuk na pečení, vejce, koření do perníku, kakao, prášek do perníku a zpracujeme těsto. Tuk na pečení a med si necháme lehce povolit v mikrovlnné troubě

  2. Těsto zpracujeme, pokud chceme perníčky světlejší, nepřidáváme kakao. Já ale kakao dávám, protože pak lépe vynikne bílková poleva. Těsto nenecháváme dlouho odležet a perníčky pečeme asi 30 minut po zpracování těsta

  3. Perníčky pečeme asi 5 - 7 minut při 200 °C, nebojte se toho, budou skvělé. Jakmile jeden perníček otočíme a je zespoda lehce nahnědlý, jsou perníčky hotové

  4. Vánoční perníčky okamžitě měkké servírujeme na sváteční stůl jako jemné a voňavé cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!