Medové zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce sádlo
100 ml voda
1 ks citron
2+1+1 lžíce med
1 ks velká cibule
1 lžíce drcený kmín
horká voda
1 sklenice sterilované zelí
1 lžíce hladká mouka (vrchovatá)

Postup přípravy receptu

  1. Já používám sterilované zelí ze sklenice, ale stejně tak můžete použít i čerstvé bílé zelí, které si nakrájíte

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozpustit a základ přivedeme do varu

  3. Pak přisypeme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Pokud je potřeba, přiléváme pouze horkou vodu. Pak zelí ochutnáme - musí být na skus měkké. Do vroucího zelí přidáme med, citronovou šťávu a dochutíme solí

  4. Ve vodě si rozkvedláme mouku a zelí zalijeme. Ještě 10 - 15 minut prohřejeme. Pokud máme raději zelí sladší, můžeme ještě i na závěr vmíchat med

  5. Medové zelí podáváme s medovou kachnou a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!