Losos s mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
1 ks citron
chilli paprička
chilli
100 g mozzarella
hladká mouka
bylinková sůl
koření na ryby se sušenou zeleninou
4 porce filé lososa

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Z obou stran (použijeme filety bez kůže) potřeme bylinkovou solí a kořením na ryby s kousky sušené zeleniny. Necháme pár hodin proležet

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety těsně před opečením obalíme v hladké mouce. Filety opékáme po obou stranách, stačí pár minut, dokud nezískají zlatavou krustičku. Poté poklademe tenkými plátky mozzarelly, posypeme chilli a necháme sýr povolit

  3. Losos s mozzarellou přeneseme na talíř, kde ještě porce ozdobíme chilli papričkami. Podáváme s podušenou rýží nebo brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!