Losos s mango omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g máslo
citron
3 lžíce olivový olej
hladká mouka
30 - 40 g mandlové plátky
1 sklenka mango chutney
koření bylinkové máslo
2 lžíce speciální koření na ryby
2 porce čerstvý losos s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Pro přípravu je nutné mít po ruce dobře namíchané koření. Použito je bylinkové máslo s pažitkou a koření na ryby (obojí zn."Koření s orlem)

  2. Velké pláty lososa s kůží pokapeme citronem a potřeme olejem vymíchaným s kořením na ryby s obsahem soli, sladké papriky, cibule, česneku, celeru, mrkve a pastináku

  3. Na pánvi necháme rozpustit máslo, lososa obalíme zlehka v hladké mouce a na másle po obou stranách dokřupava osmahneme. Když je losos hotový, posypeme ho malým množstvím koření ala bylinkové máslo. Lososa vyjmeme a uchováme v teple

  4. Do vysmaženého másla vmícháme mango chutney (malá sklenička - zhruba 6 polévkových lžic) a necháme na mírném plameni asi půl minuty prohřát. Vmícháme mandlové plátky a odstavíme

  5. Lososa položíme na talíře, přelijeme mango omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!