Losos s mango omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g máslo citron 3 lžíce olivový olej hladká mouka 30 - 40 g mandlové plátky 1 sklenka mango chutney koření bylinkové máslo 2 lžíce speciální koření na ryby 2 porce čerstvý losos s kůží
Postup Losos s mango omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Pro přípravu je nutné mít po ruce dobře namíchané koření. Použito je bylinkové máslo s pažitkou a koření na ryby (obojí zn."Koření s orlem)
Velké pláty lososa s kůží pokapeme citronem a potřeme olejem vymíchaným s kořením na ryby s obsahem soli, sladké papriky, cibule, česneku, celeru, mrkve a pastináku
Na pánvi necháme rozpustit máslo, lososa obalíme zlehka v hladké mouce a na másle po obou stranách dokřupava osmahneme. Když je losos hotový, posypeme ho malým množstvím koření ala bylinkové máslo. Lososa vyjmeme a uchováme v teple
Do vysmaženého másla vmícháme mango chutney (malá sklenička - zhruba 6 polévkových lžic) a necháme na mírném plameni asi půl minuty prohřát. Vmícháme mandlové plátky a odstavíme
Lososa položíme na talíře, přelijeme mango omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.