Medové ovoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička mletá skořice 1 lžička mletý hřebíček 3 lžíce světlý med 2 lžíce neslazená jablečná šťáva podle potřeby ovoce (ananas, mango, hruška, jablko)
Postup Medové ovoce recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme 2 lžíce medu s jablečnou šťávou a kořením. Ovoce oloupeme.
Na rošt, je jedno jestli v troubě nebo na grilu, položíme alobal a rozložíme ovoce na silnější plátky či kusy dle tvaru výchozího produktu. Ovoce pokapeme polovinou medové zálivky. Opékáme cca 10 minut, dokud ovoce nezačne lehce vláčnět, pak otočíme a opět pokapeme zálivkou, pozvolna dopečeme.
Medové ovoce je chutné jen tak, ke zmrzlině nebo k bílému jogurtu.