Medové ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička mletá skořice
1 lžička mletý hřebíček
3 lžíce světlý med
2 lžíce neslazená jablečná šťáva
podle potřeby
ovoce (ananas, mango, hruška, jablko)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme 2 lžíce medu s jablečnou šťávou a kořením. Ovoce oloupeme.

  2. Na rošt, je jedno jestli v troubě nebo na grilu, položíme alobal a rozložíme ovoce na silnější plátky či kusy dle tvaru výchozího produktu. Ovoce pokapeme polovinou medové zálivky. Opékáme cca 10 minut, dokud ovoce nezačne lehce vláčnět, pak otočíme a opět pokapeme zálivkou, pozvolna dopečeme.

  3. Medové ovoce je chutné jen tak, ke zmrzlině nebo k bílému jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!