Medové kornoutky s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce mléko
150 g med
250 g hladká mouka
1 špetka jedlá soda
100 g cukr močka
podle potřeby
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku s jedlou sodou a cukrem moučka. Přidáme žloutky, mléko, med a vypracujeme v hladké těsto. Je-li příliš tuhé, přidáme trochu mléka, v opačném případě do těsta zapracujeme trochu mouky. Těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladničce.

  2. Po odležení v chladničce rozválíme těsto na tenký plát, ze kterého vypíchneme kolečka o průměru 5 - 6 cm.

  3. Kolečka sázíme pak pomocí špachtle po šesti na plech s papírem na pečení a rychle je upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C.

  4. Ihned po vyjmutí sejmeme ještě horká kolečka špachtlí a stočíme je do podoby kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se kornoutky nerozvíraly. Případně můžeme použít jakýkoliv kuželník. Širší okraje zchladlých a ztuhlých kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a takto upravené kornoutky nakonec plníme jakýmkoliv krémem podle chuti.

  5. Medové kornoutky s krémem podáváme jako výborné cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!