Pečené zelí s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 ml voda mletý pepř 300 g uzené maso 3 lžíce rajský protlak 500 g kysané zelí máslo na vymazání
Postup Pečené zelí s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Zelí dáme okapat a nakrájíme uzené na proužky. Pekáček (velikost 30 x 20 cm je akorát) vymažeme máslem a dáme do něj třetinu zelí
To posypeme polovinou uzeného, opepříme, dáme další třetinu zelí. Pak dáme zbytek uzeného, opět opepříme a vrstvy končíme poslední třetinou zelí. Bokem rozmícháme ve vodě rajský protlak a rovnoměrně tekutinou přelijeme směs v pekáčku. Zelí s uzeným masem dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 170 °C tak 30 minut dozlatova
Pečené zelí s uzeným masem podáváme s bramborovým knedlíkem.