Pečené zelí s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 ml voda
mletý pepř
300 g uzené maso
3 lžíce rajský protlak
500 g kysané zelí
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zelí dáme okapat a nakrájíme uzené na proužky. Pekáček (velikost 30 x 20 cm je akorát) vymažeme máslem a dáme do něj třetinu zelí

  2. To posypeme polovinou uzeného, opepříme, dáme další třetinu zelí. Pak dáme zbytek uzeného, opět opepříme a vrstvy končíme poslední třetinou zelí. Bokem rozmícháme ve vodě rajský protlak a rovnoměrně tekutinou přelijeme směs v pekáčku. Zelí s uzeným masem dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 170 °C tak 30 minut dozlatova

  3. Pečené zelí s uzeným masem podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!