Medová maková nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg cukr
0.3 l mléko
5 dkg med
5 dkg perník na strouhání
13 dkg mák
4 ks koláčky pomerančové kůry
4 ks horké mandle
podle chuti
máslo
vanilka
mletá skořice
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Mák vaříme ve vodě asi 1 hodinu. Když voda vysmahne, zalijeme mák mlékem a ještě chvíli vaříme.

  2. Uvařený mák potom utřeme v pánvi, osladíme cukrem a medem. Přimícháme nastrouhaný perník, koření, nasekanou kůru a nakonec mandle. Pokud je maková nádivka příliš hustá, přidáme smetanu, pokud řídká, přidáme perník. Mák se může vařit i mletý. Pro vylepšení chuti vmícháme ještě kousek másla.

  3. Medovou makovou nádivku používáme k plnění koláčů, buchet, palačinek apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!