Medailonky ze svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžičky sůl
3 dkg tuk
4 ks rajče
mletý pepř
1 hrnek hladká mouka
50 dkg hovězí svíčková
2 lžíce sterilované fazole
2 lžíce sterilovaný hrách
1 hrneček vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Maso otřeme vlhkou utěrkou, odblaníme, nakrájíme na osm tenkých plátků a dlaní lehce naklepeme. Upravíme je do původního tvaru a výšky, osolíme, opepříme potřeme olejem a dáme do chladu na hodinu odležet.

  2. Medailonky ze svíčkové v rozehřátém oleji po každé straně 4 minuty pečeme. Odložíme je na teplé talíře, olej slijeme, ke šťávě (většinou připečené k pánvi) přidáme tuk. Vše zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme.

  3. Medailonky ze svíčkové podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou z fazolí, hrášku a nakrájených rajčátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!