Medailonky z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky vepřová panenka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
strouhaný muškatový ořech
těstíčko
3 ks vejce
200 g sýr
1 lžička bílé víno
na obalení
hladká mouka
na ozdobu
zelená petrželka
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku si nakrajíme na plátky, lehce naklepeme z obou stran.

  2. Do mísy si rozklepneme vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme sýr nakrájený na nudličky, víno a muškatový oříšek. Vše dobře promícháme.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a vejcích se sýrem, vložíme na rozehřatý olej a smažíme dozlatova.

  4. Hotové plátky vyjmeme a necháme odkapat, můžeme přebytečný tuk odsát ubrouskem.

  5. Medailonky z vepřového masa poklademe na talíř, obložíme zeleninou a posypeme čerstvou sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!