Medailonky Rabštějn recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
100 g olej
sůl
40 g máslo
160 g kečup
150 g žampiony
2 dl červené víno
mletý černý pepř
500 g jelení kýta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Z jelení kýty bez kosti nakrájíme pátky o váze 100 g. Na osobu počítáme 2 plátky. Osolíme je, opepříme. Žampiony sloupneme a nakrájíme. Pár si necháme na ozdobu.

  2. Slaninu krátce opečeme.

  3. Plátky jelení kýty prudce opečeme na oleji, potom krátce podusíme na červeném víně, žampionech a kečupu.

  4. Hotovou porci medailonků Rabštějn na talíři zdobíme opečeným plátkem slaniny a žampiony. Jako příloha se hodí hranolky nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!