Masový nákyp jako ze Skotska recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 - 3 špetky sůl
150 ml vývar
2 lžíce máslo
800 g brambory
1 ks cibule
100 ml vlažné mléko
500 g mleté maso
2 lžíce strouhaný křen
2 - 3 špetky mletý černý pepř
1 - 2 lžíce worchesterová omáčka
2 lžíce čerstvý rozmarýn
2 lžíce kukuřičná moučka
6 - 8 ks sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla

  2. Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme

  3. Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C

  4. Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!