Masový nákyp jako ze Skotska recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 - 3 špetky sůl 150 ml vývar 2 lžíce máslo 800 g brambory 1 ks cibule 100 ml vlažné mléko 500 g mleté maso 2 lžíce strouhaný křen 2 - 3 špetky mletý černý pepř 1 - 2 lžíce worchesterová omáčka 2 lžíce čerstvý rozmarýn 2 lžíce kukuřičná moučka 6 - 8 ks sušená rajčata v oleji
Postup Masový nákyp jako ze Skotska
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla
Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme
Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C
Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.