Masový bonbon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
4 ks cibule
olivový olej
4 plátky vepřová krkovice
podle chuti
česnek
sůl
plnotučná hořčice
mletý černý pepř
anglická slanina nebo špek
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku jemně naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (půlkolečka). Cibulku nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky.

  2. Plátky masa dáme na alobal, potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme cibulkou, slaninou, česnekem a bylinkami. Můžeme zakápnout olivovým olejem. Vše zarolujeme do alobalu a utáhneme tak, že strany zkroutíme (jako bonbon).

  3. Masový bonbon dáme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 - 40 minut podle tloušťky masa.

  4. Masové bonbony servírujeme rozbalené na talíři. Podáváme s bramborovými hranolky, vařenými brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!