Pikantní žebírka v marinádě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
4 lžíce med
2 lžíce sojová omáčka
4 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
8 ks vepřové žebro

Postup přípravy receptu

  1. Tmavý tekutý med, vymačkanou šťávu z citronu, sojovou omáčku, hořčici, pepř a sůl důkladně promícháme

  2. Vepřová žebírka potřeme ze všech stran marinádou a necháme je v míse ze zbytkem směsi marinovat alespoň 2 hodiny

  3. Troubu rozehřejeme a žebírka pečeme na 190 °C do křupava za občasného potírání zbylou marinádou

  4. Pikantní žebírka v marinádě podáváme s čerstvým krajícem chleba a sklenkou vychlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!