Bezlepkové těstoviny s mořskými plody recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks citron
1 dl bílé víno
olivový olej
bylinková sůl
2 porce bezlepkové těstoviny
200 g mořské plody
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit vodu na bezlepkové špagety. Vodu solíme bylinkovou solí

  2. Než se voda přivede do varu, naložime si mořské plody v olivovém oleji s bylinkovou solí. Bokem si nakrájíme na úzké plátky česnek a případně i medvědi česnek. Můžeme si rovnou odšťavnit půlku citronu, abychom to měli vše po ruce

  3. Jakmile se nám začne vařit voda, vložíme do ní bezlepkové špagety. Do vody přidávám par kapek olivového oleje. Některé bezlepkove těstoviny se totiž snadno slepí

  4. Na pánvi si mezitím rozpálime olivový olej a orestujeme si na něm mořské plody. Po 5 minutkach přidáme na dochuceni ještě bylinkovou sůl a česnek. Česnek nám začne okamžitě krásné vonět. Přilijeme bílé vino a vaříme

  5. Po uvaření bezlepkových těstovin je promícháme s danou směsi v míse, doporučuji ještě přidat olivovy olej a polijeme je půlkou vymačkané šťávy z citronu. Zbytek podáváme na prostřeny stůl na dochucení

  6. Bezlepkové těstoviny s mořskými plody rozdělíme na talíře a podáváme jako lehký hlavní chod

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!